Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων










ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, μέλος του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (Σ.Δ.Ι.Π.Ε.) και το Loutraki Thermal Spa, συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, την Τρίτη 22 Μαρτίου, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού.
Στόχος της εκδήλωσης υπήρξε η ενημέρωση του κοινού για τις ιαματικές πηγές στην Ελλάδα, τις θεραπευτικές ιδιότητες του ιαματικού νερού Λουτρακίου, την παρουσίαση του σύγχρονου Υδροθεραπευτηρίου Loutraki Thermal Spa, τις υπηρεσίες που προσφέρει, καθώς επίσης, τα οφέλη των ιαματικών λουτρών και της ποσιθεραπείας.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου- Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και Αντιπρόεδρος του Σ.Δ.Ι.Π.Ε., κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, κ. Ιωάννης Καραγιάνης, μέλη του Σ.Δ.Ι.Π.Ε. και έμπειρα στελέχη του Loutraki Thermal Spa.
Επίσης, το περίπτερο του Συνδέσμου μεταξύ άλλων επισκέφθηκαν, ο Γενικός Γραμματέας του Κ.Κ.Ε. Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός, η Τομεάρχης Τουρισμού και βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Αραμπατζή, ο Βουλευτής Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος Πρατσόλης, ο Βουλευτής Σερρών Ν.Δ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς και εκπρόσωποι της περιφέρειας Αττικής.
Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Λουτρακίου- Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων ανακηρύχθηκε μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ιστορικών Πόλεων Θερμαλισμού (European Historical Thermal Towns Association) τον Οκτώβριο 2015. Η ένταξη του Δήμου μας στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων έχει θέσει τα πλαίσια για την ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος που θα απευθύνεται στη διεθνή και εγχώρια αγορά, τη διεκδίκηση χρηματοδοτικών εργαλείων που θα αποφέρουν οικονομικούς πόρους και την ένταξη σε προγράμματα ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού και των προϊόντων του spa, μέσα από διευρωπαϊκές συνεργασίες μεταξύ των λουτροπόλεων, υπό τη σκέπη ενός θεσμοθετημένου Ευρωπαϊκού Δικτύου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: