Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Λύθηκε το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων;



Νορβηγοί ερευνητές υποστηρίζουν πως ανακάλυψαν τι είναι αυτό που κρύβεται πίσω από το μυστηριώδες Τρίγωνο των Βερμούδων, όπου εξαφανίζονται πλοία και αεροπλάνα (Pics)
Επιστήμονες ισχυρίζονται πως βρήκαν τι είναι αυτό που κρύβεται πίσω από τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις στο Τρίγωνο των Βερμούδων. Και κάπως έτσι, με τα αποτελέσματα της έρευνάς τους μπαίνει ένα τέλος στα σενάρια που εμπλέκουν από εξωγήινους μέχρι τέρατα.
AdTech Ad
Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αρκτικής της Νορβηγίας το μυστήριο που σχετίζεται με την περιοχή που βρίσκεται μεταξύ της Φλόριντας, των Βερμούδων και του Πουέρτο Ρίκο στον Ατλαντικό Ωκεανό μπορεί λυθεί.

  Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως η λύση του έχει να κάνει με υποβρύχιες εκρήξεις που σημειώνονται στην περιοχή, με αποτέλεσμα ολόκληρα πλοία και αεροπλάνα να έχουν χαθεί από τα ραντάρ.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές δήλωσαν στους 'Sunday Times' ότι οι μεγάλοι κρατήρες στον πυθμένα του ωκεανού στα ανοικτά των ακτών της Νορβηγίας μπορεί να έχουν δημιουργηθεί από υποθαλάσσιες εκρήξεις μεθανίου.
Τα αποτελέσματα της έρευνας θέλουν την ύπαρξη "πολλαπλών γιγαντιαίων κρατήρων στον πυθμένα της θάλασσας σε μια περιοχή στα δυτικά της θάλασσας του Μπάρεντς και είναι πιθανότατα η αιτία τεράστιων εκρήξεων αερίου". Συγκεκριμένα, τονίζουν πως "Η περιοχή του κρατήρα είναι πιθανό να αντιπροσωπεύει ένα από τα μεγαλύτερα σημεία συγκέντρωσης για την απελευθέρωση θαλάσσιου μεθανίου στην Αρκτική".
Όπως προέκυψε οι κρατήρες  έχουν πλάτος περίπου ένα χιλιόμετρο και περίπου 50 μέτρα βάθος και πιθανότατα να έχουν δημιουργηθεί από την συγκέντρωση πετρελαίου και φυσικού αερίου, που εξερράγη.

  Περισσότερα αποτελέσματα και λεπτομέρειες για την έρευνα θα δοθούν στην ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημόνων, όπου θα συζητήσουν αν οι υποβρύχιες εκρήξεις είναι ικανές να προκαλέσουν τη βύθιση πλοίων.
Αν ο συγκεκριμένος ισχυρισμός επιβεβαιωθεί, πιθανότατα, να μπορεί να αποδειχθεί πως οι εξαφανίσεις στο Τρίγωνο των Βερμούδων σχετίζονται με ανάλογα περιστατικά.
Για την ιστορία, εκτιμάται πως περισσότεροι από 8.000 ανθρώπους έχουν χάσει τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: