Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Βίντεο-ντοκουμέντο: Ισραηλινός στρατιώτης δίνει χαριστική βολή σε Παλαιστίνιο τραυματία


Ισραηλινός στρατιώτης ρίχνει την χαριστική βολή σε τραυματισμένο Παλαιστίνιο. Προσοχή ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ΠΛΑΝΑ (VID)
Σε ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο που προκαλεί αποτροπιασμό, ένας Ισραηλινός στρατιώτης καταγράφεται να δίνει τη χαριστική βολή σε Παλαιστίνιο που ήταν τραυματισμένος στη μέση του δρόμου.

AdTech Ad

Το περιστατικό έλαβε χώρα στη Χεβρώνα. Ο Παλαιστίνιος μαζί με έναν συμπατριώτη του είχαν επιτεθεί εναντίον Ισραηλινού στρατιώτη και τον είχαν μαχαιρώσει. Και οι δύο δράστες πυροβολήθηκαν αμέσως μετά την επίθεση.
Ο ένας εκ των δύο σκοτώθηκε επί τόπου, ενώ ο δεύτερος έμεινε πεσμένος στο έδαφος. Την ώρα που έφταναν τα ασθενοφόρα, ένας στρατιώτης εμφανίζεται και χωρίς να γνωρίζει ότι βιντεοσκοπείται, εκτελεί εν ψυχρώ τον τραυματία, ο οποίος δεν αποτελούσε πλέον κίνδυνο.


Νεκροί έπεσαν οι Ramzi Aziz al-Qasrawi και Abed al-Fattah Yusri al-Sharif, και οι δύο 21 ετών. Ο τραυματίας στρατιώτης διεκομίσθη στο νοσοκομείο έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο.
Ο έτερος στρατιώτης που βιντεοσκοπείται να εκτελεί τον τραυματία, κρατείται μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που διενεργεί ο στρατός του Ισραήλ.
Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από την ισραηλίτικη οργάνωση B’Tselem που μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην περιοχή.

ΗΠΑ: Κριτική στο Ισραήλ για το παλαιστινιακό

Εναντίον της πολιτικής των εποικισμών τάχθηκε πάντως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπαίντεν, τονίζοντας ότι "αποδυναμώνει την προοπτική ειρήνευσης" μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης.
"Η σταθερή και συστηματική πρακτική της κυβέρνησης του Ισραήλ στην επέκταση των οικισμών, στη νομιμοποίηση φυλακίων, αλλά και στην κατάληψη νέων εδαφών αποδυναμώνει κατά την άποψή μου, την προοπτική της λύσης των δύο κρατών" δήλωσε ο Μπαίντεν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στο ισραηλινό λόμπι των ΗΠΑ (ΑΙPAC).
Όπως διαπίστωσε στη συνέχεια,"δεν υπάρχει αυτή την περίοδο, η απαραίτητη πολιτική βούληση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων να προχωρήσουν στη διεξαγωγή σοβαρών διαπραγματεύσεων», ενώ τόνισε ότι «το γεγονός αυτό, είναι δραματικά απογοητευτικό".
Το Ισραήλ σκοπεύει να διατηρήσει υπό τον έλεγχο του μεγάλα μπλοκ οικισμών, ενώ από την πλευρά τους, οι Παλαιστίνιοι, οι οποίοι επιδιώκουν την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, φοβούνται ότι η επέκταση των οικισμών θα τους εμποδίσει στην ουσία, να οριοθετήσουν αποτελεσματικά το κράτος τους.
Η παλαιστινιακή πλευρά, θεωρεί επίσης, την επέκταση του προγράμματος των οικισμών από το Ισραήλ, ως μία από τις πιο σημαντικές αιτίες που προκάλεσαν την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων υπό τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ, το 2014.
Το αρνητικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί γύρω από τη μελλοντική επίτευξη συμφωνίας έχει προκαλέσει μια αιματηρή έξαρση της βίας κατά το τελευταίο πεντάμηνο, την οποία το Ισραήλ αποδίδει στους ηγέτες των Παλαιστινίων, αλλά και στην επιρροή των ακραίων ισλαμικών οργανώσεων. Από την πλευρά τους, οι Παλαιστίνιοι υποστηρίζουν ότι η έξαρση της βίας πυροδοτείται από την έλλειψη οράματος και πραγματικής ελπίδας για την επίλυση του προβλήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: