Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Νίκος Λόης:Το Υδροθεραπευτήριο του Λουτρακίου να μη βγει στο σφυρί

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
         Γράφει ο Νίκος Λόης
 
Σε έναν υπερσύχρονο χώρο μέσα στο Λουτράκι κάτω από τα καταπράσινα πευκώδη Γεράνεια Όρη, τα οποία φτάνουν στον μαγικό Κορινθιακό Κόλπο, βρίσκεται ένα από τα καλύτερα υδροθεραπευτήρια της Ελλάδας μας και όχι μόνο...

Εκεί, λοιπόν, το προσωπικό της Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου μας, δίνοντας το καλύτερο εαυτό του, προσφέρει στους επισκέπτες, σε συνδυασμό με το σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό που διαθέτει, μια μοναδική εμπειρία για αναζωογόνηση σώματος και πνεύματος, χαλάρωσης και ευεξίας, δηλαδή με θεραπείες σώματος και περιποιήσεις προσώπου. 

Ο επισκέπτης απλά επιλέγει ανάμεσα στην υδροθεραπεία στις μεγάλες και μικρές πισίνες (υπάρχουν δύο τεράστιες εσωτερικές και μία μεγάλη εξωτερική και πολλές ατομικές κλπ), ή στις ατομικές μπανιέρες στα ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια για να απολαύσει ο επισκέπτης τις σοκολατοθεραπείες, τα ντους ψιλής βροχής, τη σάουνα, το ατμόλουτρο ή τον καταιονισμό από απόσταση και αναζωογονείται ψυχή τε και σώματι, μέσα από τις τεχνικές μασάζ με αιθέρια έλαια που προσφέρονται, και τεχνικές λασποθεραπείας. Υπάρχουν και δωμάτια για 2 άτομα που μπορούν ιδιωτικά να απολαύσουν τα ανωτέρω.
Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι το ότι το ιαματικό μας νερό ενδείκνυται από τους αρχαίους χρόνους για ποσιθεραπεία και υγιαίνει ασθενείς με στομαχικές, δερματικές, χολολιθιάσεις κ.α παθήσεις, γεγονός που δεν γνωρίζουν καλά οι σύγχρονοι νεοέλληνες γιατροί, ασθενείς και οδοιπόροι…

Το μεγάλο πρόβλημα του Υδροθεραπευτηρίου είναι το κόστος ενέργειας και έπειτα το κόστος συντήρησης αυτού.

Η ενέργεια που απαιτείται για να ζεσταθεί το ιαματικό νερό και να φτάσει στην προβλεπόμενη θερμοκρασία, γίνεται με ρεύμα και πετρέλαιο και προκαλούν μεγάλη ζημία στο τελικό ισοζύγιο.

Συνίσταται επειγόντως αλλαγή της μορφής της ενέργειας, η οποία πλέον πρέπει να προέρχεται από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και από ότι γνωρίζουμε αυτή την στιγμή υπάρχει χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από τα Ευρωπαικά επιδοτούμενα προγράμματα. 
Δεύτερος τρόπος θα ήταν να πραγματωθεί η μελέτη, η οποία βρίσκεται στα συρτάρια της Διοίκησης, για την μεταβολή της ενέργειας από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο (κόστους 250.000 ευρώ).

Επίσης δεν γίνεται η κατάλληλη διαφήμιση, αλλά προωθείται το Υδροθεραπευτήριο μόνο μέσω διαδικτύου, όμως η συμμετοχή σε εκθέσεις, ιατρικά συνέδρια, ενημέρωση όλων των Ελλήνων και ξένων, υπογραφή συμβάσεων με Υπουργεία Υγείας διαφόρων χωρών και ασφαλιστικών φορέων αυτών, με την γνωμάτευση ειδικών ιατρών για τα οφέλη της υδροθεραπείας και ποσιθεραπείας, θα έδιναν την απαιτούμενη προώθηση για να καταλάβουμε όλοι τα αγαθά του Υδροθεραπευτηρίου μας.

Πρέπει να το αγαπήσουμε όλοι μας, οι δημότες, οι κάτοικοι, οι επισκέπτες, οι Κορίνθιοι, οι Πελοποννήσιοι, οι Αθηναίοι, οι πολίτες του κόσμου οι ασθενείς και όλες οι γυναίκες για να είναι διαχρονικά και πάντα όμορφες και υγιείς.

Επίσης πρέπει να το γνωρίσουν και να το επισκέπτονται οι άρρωστες και άρρωστοι για να γίνουν καλά και οι νέες και νέοι για να αναζωογονηθούν και βρουν νέους τρόπους δράσεις για να ζήσουν με υγεία την ζωή τους, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα και την μεσογειακή διατροφή με φρούτα και λαχανικά και μέλι και καρύδια για να ανέβει το ηθικό τους!!

Είναι κρίμα αυτό το διαμάντι να έχει θαμπωθεί και να κρέμεται στην διάθεση του εργολάβου και των Δικαστηρίων και να κινδυνεύει να βγει «στο σφυρί»….

Γιατί δεν κάνουμε διεθνή διαγωνισμό, όπως είχε προτείνει ο γράφων στο παρελθόν, για να το αξιοποιήσουν άλλοι επενδυτές, αφού εμείς δεν είμαστε ικανοί να το διαχειριστούμε , καίτοι έχουν μειωθεί η ζημιές του;
Μπορούμε όμως να το αγαπήσουμε, να το στηρίξουμε και να το διαφημίσουμε, ως οφείλουμε; Η πράξη θα δείξει..

Νίκος Λόης

Δεν υπάρχουν σχόλια: