Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Ο αληθινός Κινγκ Κονγκ. Ο ChaCha απέδρασε αλλά τον νίκησαν οι δεσμώτες του


 Απόδραση χιμπατζή από πάρκο της Σεντάι, στην Ιαπωνία. Οι φύλακες τον νάρκωσαν και τον μετέφεραν πίσω στις συνθήκες εγκλεισμού του (Vid)

Ο βασιλιάς Κονγκ ζει στο φανταστικό νησί Σκαλ του Ειρηνικού Ωκεανού, μαζί με άλλα υπερμεγέθη όντα και λατρεύεται σαν θεός από τους ντόπιους. Εκεί τον ανακαλύπτει ένα αμερικανικό κινηματογραφικό συνεργείο, τον αιχμαλωτίζει και τον μεταφέρει στη Νέα Υόρκη, με σκοπό να τον εκθέσει ως το "Όγδοο Θαύμα της Ανθρωπότητας". Μόνο που ο Κονγκ δεν ανήκει στους ανθρώπους της Νέας Υόρκης. Ανήκει στη φύση του. Η αλληγορία του Κονγκ επιβεβαιώνεται από την ίδια τη ζωή από την οποία είναι άλλωστε βγαλμένη. Και γι' αυτό είναι και διαχρονική.


Όσο διαχρονικό είναι και το μήνυμα κατά των άδικων εγκλεισμών. Ανθρώπων και ζώων. Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ' όλα τα κλουβιά.
Δυστυχώς, ο ChaCha δεν τα κατάφερε. Ο χιμπατζής ChaCha απέδρασε από τον ζωολογικό κήπο Yagiyama της Ιαπωνίας στην πόλη Σεντάι. Κάτοικοι της περιοχής τον εντόπισαν πάνω σε κολώνα ηλεκτροδότησης και κάλεσαν την αστυνομία.

  Αμέσως αστυνομία, πυροσβεστική και άνθρωποι του ζωολογικού κήπου έφτασαν στο σημείο που βρισκόταν ο ChaCha. Τον πλησίασαν, τον νάρκωσαν με βέλος, και εκείνος έπεσε από τον στύλο. Ο χιμπατζής προσγειώθηκε πάνω σε πανιά που είχαν στήσει οι φύλακες και μεταφέρθηκε τραυματισμένος σε κλινική ζώων.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους που μίλησαν στο CNN, παραμένει ασαφές το πώς κατάφερε να αποδράσει μιας και ο ζωολογικός κήπος περιβάλλεται από ηλεκτροφόρο φράχτη. Μετά την απόδραση, το πάρκο θα παραμείνει κλειστό για να ενισχυθούν τα μέτρα φύλαξης.
Ο ChaCha θα μεταφερθεί στο κλουβί του μετά την ανάρρωση του. Τέτοιες ειδήσεις σε κάνουν να μην θες να επισκέπτεσαι ζωολογικά πάρκα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: