Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

«ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΣΥΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ»… ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΕ 20΄ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ!..





Του Νικόλαου Λόη




Όλοι γνωρίζουμε ότι σε έναν μαγικό τόπο, όπως στο Λουτράκι την έδρα του δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, όλα μπορούν να συμβούν, από τα πιο πιθανά έως τα πιο απίθανα.

Όμως, το δημοτικό συμβούλιο της προηγούμενης Δευτέρας ξεπέρασε την φαντασία μας, αφού όπως ακριβώς όριζε το θεματολόγια άρχισε στις 18:00 και ολοκληρώθηκε μέσα σε 20 λεπτά!..

Είναι προφανής ο θαυμασμός μου, τόσο σε ότι αφορά την ακρίβεια εφαρμογής του θεματολογίου, αναφορικά με τον χρόνο εκκίνησης, όσο και για την διαλογική συζήτηση των θεμάτων που συζητήθηκαν μεταξύ των συμβούλων και για την ταχύτητα των αποφάσεών τους, οι οποίες φαντάζομαι θα είναι οι καλύτερες για τον δήμο μας.

Είναι για ρεκόρ «Γκίνες» η ταχύτητα των δημοτικών μας συμβούλων, οι οποίοι εξέτασαν 15 θέματα, μεταξύ των οποίων έγκριση οικονομικών καταστάσεων - απολογισμού ισολογισμού 2014, 2015, 2016, μερική αναμόρφωση προϋπολογισμού κ.λπ… Αν μιλούσε επί ένα λεπτό ο κάθε ένας από τους 17 παρευρισκόμενους δημοτικούς συμβούλους και 3΄ο δήμαρχος για το κάθε θέμα θα έπρεπε να έχουν τον 15πλάσιο χρόνο και όμως αυτοί ολοκλήρωσαν σε 20΄... Θαύμα!..

Πρέπει να εξάρουμε, όμως, ότι στο αποτέλεσμα αυτό συντέλεσαν η βοήθεια των μελών της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως, πολλοί εκ των οποίων έλειπαν, αλλά και μερικοί από τους παρευρισκομένους βοήθησαν ευθυγραμμιζόμενοι με την «γραμμή» που χάρασσε ο δήμαρχός μας, αλλά βοήθησε και η απουσία των πολιτών από τις συνεδριάσεις, οι οποίοι επιδεικτικά απέχουν μόνιμα από τις συνεδριάσεις (από απογοήτευση ότι όλοι ίδιοι είναι, αδιαφορία, που το αντιμετωπίζουν ως να φαίνεται απολιτικοποίηση).

Το συμπαγές και αρραγές μέτωπο του συνδυασμού της πλειοψηφίας υπό την καθοδήγηση του «προπονητή» - δημάρχου, θα το ζήλευε και.. ο Παναθηναϊκός.

Ωχ τι έγραψα; Πώς μου ήρθε πάλι αυτό; Εδώ μιλάμε για επιτυχίες της δημοτικής αρχής και εγώ σκέπτομαι τον «αποτυχημένο» Παναθηναϊκό;

Μα ο δήμος μας και ο ΠΑΟ είναι παλιές αγάπες και για τις παλιές αγάπες μην μιλάς, λέει ο ποιητής…

Είμαι λοιπόν έτοιμος φίλες και φίλοι να προτείνω όλα τα συμβούλια του κόσμου να το αντιγράψουν αυτό το «θαύμα».

Αλλά εύχομαι, ταυτόχρονα, να μην συμβαίνει αυτό που μου έλεγε ο αείμνηστος εξαίρετος, έντιμος, δυναμικός και ευφυής δικηγόρος Φάνης Φούφας (φημισμένος και για τις ατάκες του), μου έλεγε (όταν του έλεγα ότι είχα δημοτικό συμβούλιο): «Νικόλα θέλω να ξέρεις ένα: Όσοι δεν σκέπτονται, συσκέπτονται»!

Μας λείπεις φίλε Φάνη και φοβάμαι ότι θα βγουν αληθινά αυτά που μου έλεγες… Πάντα φοβόμουν…

Μακάρι η Σοφία του Αγίου Πνεύματος να λειτουργεί τους εγκεφάλους και τις καρδιές των αρχών μας. Αμήν!



*Ο Νικόλαος Λόης, είναι δικηγόρος Κορίνθου και πρώην πρόεδρος του Πνευματικού Πολιτιστικού Οργανισμού, Άθλησης και Περιβάλλοντος, ο ″Προμηθέας″.

Δεν υπάρχουν σχόλια: