Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Σκληρές εικόνες: Αστυνομικοί στην Ινδονησία εκτελούν με «βροχή» σφαιρών Γάλλο πυγμάχο (video)

Σκληρές εικόνες: Αστυνομικοί στην Ινδονησία εκτελούν με «βροχή» σφαιρών Γάλλο πυγμάχο (video)

Θύελλα αντιδράσεων και κατακραυγή έχει προκαλέσει η (για πολλούς) εν ψυχρώ δολοφονία ενός Γάλλου από την αστυνομία της Ινδονησίας.

Ο Amokrane Sabet, πρώην πυγμάχος, ζούσε τα τελευταία χρόνια στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, ωστόσο σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, πολλές φορές προκαλούσε με την «ανάρμοστη» συμπεριφορά του συμπολίτες και αστυνομία.
AdTech Ad
Είχε αγοράσει μία πολυτελή βίλα στην παραλιακή πόλη Canggu, όπου ο 39χρονος έμπλεκε συχνά σε περιπέτειες. Δεν πλήρωνε τους λογαριασμούς του στα μαγαζιά, ενώ ήταν εριστικός, τόσο με τους ιδιοκτήτες και τους πελάτες των καταστημάτων, όσο και με τους γείτονές του.
Οι συστάσεις που του είχαν γίνει κατά καιρούς δεν έφεραν αποτέλεσμα, αναγκάζοντας (;) τις αστυνομικές αρχές να πάρουν δραστικότερα μέτρα.
Το πρωί της Πρωτομαγιάς λοιπόν, μία ομάδα αστυνομικών πήγε σπίτι του για να τον συλλάβει έπειτα από καταγγελίες για παραβίαση σωρείας νόμων. Ο 39χρονος ωστόσο Amokrane είχε (ξανά) διαφορετική άποψη και εμφανίστηκε στην είσοδο του σπιτιού του κρατώντας ένα μαχαίρι με το οποίο απειλούσε τους αστυνομικούς.
Παρά τους πυροβολισμούς προς εκφοβισμό στον αέρα, ο Γάλλος πυγμάχος όχι μόνο δεν έδειξε διάθεση να παραδοθεί, αλλά κάποια στιγμή όρμησε και τελικά κατάφερε να τραυματίσει κάποιους από τους αστυνομικούς!
Τότε ήταν που… μίλησαν τα όπλα, με τους αστυνομικούς να πυροβολούν μάλιστα για αρκετή ώρα μέχρι να καταφέρουν να τον ρίξουν στο έδαφος όπου αφήνει την τελευταία του πνοή!
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί, πάντως, το γεγονός ότι ο γυμνασμένος πυγμάχος, ακόμα και πεσμένος, προκαλεί τρόμο στους αστυνομικούς οι οποίοι «σπατάλησαν» δεκάδες σφαίρες για να τον σκοτώσουν…
Η σορός του Sabet μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την επιστροφή και την ταφή του στη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: