Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Ο ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ… ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ



Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Η συνέντευξη την περασμένη Κυριακή του πρώην δημάρχου Γιάννη Γιωτάκη, στο τοπικό ιστιολόγιο perahora.gr, 42 λεπτά με τον πρώην Δήμαρχο Λουτρακίου Γιάννη Γιωτάκη .για να φανεί εάν αυτή θα έχει αποτέλεσμα κι αν η τοπική κοινωνία τείνει ευήκοον ους, θα διαπιστωθεί μετά από καιρό, εάν υπάρξει αφύπνιση και αντίδραση, ειδικότερα δε, από τους προικισμένους νέους μας.

Ο Γιάννης Γιωτάκης είναι ως ώρας, από τον σεισμό που γκρέμισε το Λουτράκι και μετά, ο μόνος δήμαρχος που ήταν για το Λουτράκι κι όχι το Λουτράκι για εκείνον. Κι αυτό γιατί είχε παραλάβει ένα δήμο τσακισμένο και οικονομικά εξαθλιωμένο, χωρίς να υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα και πόροι από διάφορα ταμεία, ωστόσο, εκείνος πάνω στα ερείπιά του τον μετέτρεψε σε ένα εύρωστο, πλούσιο και πολλά υποσχόμενο δήμο για το μέλλον. Είχε και έχει, όπως φάνηκε, ακόμα και σήμερα, όραμα, γιατί απλά αγαπούσε και αγαπά τον τόπο του κι αυτό που τον ενδιέφερε ήταν η πρόοδος και η ανάπτυξή του.
Απεναντίας, όλοι ανεξαιρέτως οι διάδοχοί του, παρά τα δισεκατομμύρια δραχμές ή τα εκατομμύρια ευρώ που πέρασαν από τα χέρια τους, είχαν διαφορετική αντίληψη για τα δημόσια - δημοτικά πράγματα, με συνέπεια να φέρουν τον δήμο Λουτρακίου στην σημερινή κατάντια κι εξαθλίωση.
Το πιο σημαντικό, το πιο ουσιώδες και κύριο συστατικό για την σημερινή κατάντια, όπως επεσήμανε ο Γιάννης Γιωτάκης, είναι ο εκμαυλισμός που έχει υποστεί η σημερινή κοινωνία, με συνέπεια να είναι θανατηφόρο λάθος να περιμένει κάποιος αλλαγή νοοτροπίας και συνηθειών από αυτούς που έχουν εκμαυλιστεί, έχουν διαπλακεί, έχουν συναλλαχθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Γι’ αυτό ορθότατα επεσήμανε ότι ικμάδα ζωής στο… νεκροταφείο του Λουτρακίου μπορεί να περιμένει κάποιος μόνον από τους νέους μας.
Σήμερα, δυστυχώς, δεν υπάρχουν στον δήμο Λουτρακίου υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι και κυρίως να εμπλέκονται στα δημόσια - δημοτικά πράγματα, ενώ κι αυτοί που υπάρχουν δεν δημοσιοποιούν τις θέσεις τους, έχουν επιλέξει την απομόνωσή τους και τον στενό κύκλο τους να τα σχολιάζουν και να ανταλλάσσουν απόψεις, γιατί δεν αντέχουν να συνδιαλέγονται με όλη αυτή την σήψη, που σαν πέπλο έχει σκεπάσει την επικράτεια του δήμου Λουτρακίου.
Ξεπουλήσαμε ως δήμος την μαρίνα Λουτρακίου, ξεπουλιέται ή έχει ξεπουληθεί η αξία της άδειας καζίνο, ξεπουλιέται ο προαστιακός και σήμερα έχουμε μια κοινωνία υπνωτισμένη - «ψεκασμένη» (ως προς το πιο σύγχρονο) που δεν αντιδράει κανείς, ενώ το καράβι βουλιάζει και η μουσική παίζει - όχι της φιλαρμονικής Λουτρακίου που πρόλαβαν και την διέλυσαν, γιατί απλά ο εκμαυλισμός επισκιάζει ακόμα, τα πάντα!
Το δεύτερο πιο σημαντικό μεταξύ αυτών που είπε στην συνέντευξή του ο Γιάννης Γιωτάκης πέραν του εκμαυλισμού της τοπικής κοινωνίας και μην πει κάποιος ότι δεν το παραδέχεται ή δεν το πιστεύει και το από πότε ξεκίνησε αυτός ο εκμαυλισμός, ήταν το ζητούμενο ότι εξαρτάται αν η εκάστοτε «δημοτική αρχή έχει πρόθεση να εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα ή έχει σκοπό να εξυπηρετήσει το ένα και μόνον συμφέρον, που είναι το συμφέρον του δημότη».
Η τοπική κοινωνία, ενόψει των νέων δημοτικών εκλογών, αυτά θα πρέπει να έχει υπόψιν της και κατά νου και να κόψει τον ομφάλιο λώρο και την κληρονομικότητα του χθες και του σήμερα με το αύριο, που ενδεχομένως μπορεί να συνδέει τους χθεσινούς και νυν τοπικούς παράγοντες με τους διαδόχους τους, διαχωρίζοντας τους φερέλπιδες νέους που θα έχουν διάθεση πραγματικής προσφοράς και όχι διαιώνιση των σημερινών εγκληματικών τακτικών και πρακτικών σε βάρος του τόπου και των πολιτών του.
(220716)


Δεν υπάρχουν σχόλια: