Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Απίστευτες εικόνες στην Επίδαυρο – Γονείς πήραν τα παιδιά τους και έφυγαν άρον άρον


Χαμός έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο
στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου με την παράσταση Λυσιστράτη. Την παράσταση παρακολούθησαν την Παρασκευή και το Σάββατο 15.000 θεατές, ωστόσο, οι γυμνές εμφανίσεις των πρωταγωνιστριών έβαλαν …φωτιά στις κερκίδες.

Η Κατερίνα Ι. Ανέστη αναφέρει χαρακτηριστικά στο protagon.gr: «Παφλασμούς άφησε πίσω της η Λυσιστράτη που σκηνοθέτησε ο Μιχαήλ Μαρμαρινός για το Εθνικό Θέατρο και ανέβηκε την Παρασκευή στην Επίδαυρο. Με τόσο δυνατά γέλια που αναρωτιόσουν αν όντως βρίσκεσαι στην Επίδαυρο, με τη λέξη ψ…ή να γίνεται «τσίχλα», τις γυναίκες να βυθίζονται σε όλα τα βάθη του λυρικού αλλά και του ιλαρού.
Λίγα λεπτά πριν αρχίσει η παράσταση, ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός, από τη δεύτερη σειρά γύριζε το κεφάλι πίσω, κοιτούσε ψηλά και χαμογελούσε ικανοποιημένος: το θέατρο σχεδόν γεμάτο (6.500 θεατές στην πρεμιέρα). Δεν ξέρω αν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε, τις ριπές δυνατού, ξεκαρδιστικού, απελευθερωτικού γέλιου, τους δεκάδες θεατές που άρον άρον μάζεψαν τα παιδιά τους και έφυγαν, τα συνοφρυωμένα πρόσωπα και την άκαμπτη πλάτη γνωστών, μεγαλύτερης ηλικίας καλλιτεχνών όσο εξελισσόταν η παράσταση.
Οι γυναίκες –ρόλοι και χορός μαζί- μπήκαν στη σκηνή… Ολόγυμνες, τα σώματά τους εκτεθειμένα στους χιλιάδες θεατές κάτω από διαφάνειες. Οι γυναίκες που θα σταματήσουν τον πόλεμο, ανοχύρωτες και μαζί πανίσχυρες. Και ανάμεσά τους, με το στήθος γυμνό αλλά ζωσμένη με μια μαύρη φούστα και μποτάκια, αυτή που τα άρχισε όλα, η γυναίκα που λύει στρατούς και πολέμους. Η Λυσιστράτη. Δεν μιλά, ξαπλώνει πάνω στο βάθρο που πριν υπήρχε το άγαλμα ενός γυμνού άντρα (το άρπαξε και έφυγε τρέχοντας από τη σκηνή ο ηθοποιός Θέμης Πάνου δευτερόλεπτα πριν αρχίσει η παράσταση).
trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: