Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Τι είναι η συνείδηση; και τι το υποσυνείδητο; και ποια είναι η φύση-ουσία του ανθρώπου;



ΓΝΩΘΙ Σ ΑΥΤΟΝ
Τι είναι η συνείδηση; και τι το υποσυνείδητο;

 και ποια είναι η φύση-ουσία του ανθρώπου; 



Aν και φαινομενικά είναι απλό το ερώτημα, είναι πολύ βαθύ το νόημα του ερωτήματος, διότι αναλύει τα υπαρξιακά μας ζητήματα, την φύση μας στην Γη, την λογική της, τον ουσιώδη εαυτό μας, ο οποίος δεν έχει να κάνει μόνον με την ανθρώπινη φύση και λογική της σάρκας (διπολική), αλλά με τον μονοπολικό Νου, της ψυχής.



Αυτόν τον μονοπολικό Νου της ψυχής, μόνον με την φιλοσοφία μπορούμε να τον αγγίξουμε, και όντως είναι αλήθεια πως η συνεχή αναζήτηση του ανώτερου και αγαθού εαυτού μας, θα μας επιφέρει ακατάληπτες γνώσεις, που πλέον θα μας γίνονται ολοένα και περισσότερο  κατανοητές, και ως συνέπεια θα επιφέρουμε την εξέλιξη μας στο να κατανοήσουμε τον ανώτερο μας εαυτό, γι'αυτό και θα έπρεπε στην εδώ ζωή μας, όλοι να φιλοσοφούμε, ειδάλλως θα γίνουμε ένα με τον δυαδικό διπολικό κόσμο πάνω στην Γη της σάρκας και της λογικής της.


ΓΝΩΘΙ Σ ΑΥΤΟΝ

Τι είναι το Υποσυνείδητο
Κάθε λέξη που ακούμε, δημιουργεί μια ιδιότητα, εξυπηρετεί ένα συναίσθημα, αρνητικό η θετικό, όλα όσα συλλέγουμε ως σκέψη, και όλα τα άλλα τα πάντα στην ζωή μας, αποτελούν τον δικό μας κόσμο, τον τρόπο σκέψης μας, τον κάθε διαφορετικό χαρακτήρα των ανθρώπων, και ανάλογα με το πως αντιλαμβανόμαστε εξελισσόμαστε αντιδράμε θεωρούμε ως την  πλέον δική μας αλήθεια και είναι  η δική μας λογική στην διπολική μας φύση.

Η φύση του σύμπαντος, είναι όμοια με την φύση της Γης, άρα όμοια και με την σάρκινη φύση και λογική του ανθρώπου της Γης.

Μέσα σε αυτό το σύμπαν, σ'αυτή την διπολική φύση και λογική των αντιθέτων, ζουν και οι άνθρωποι, οι οποίοι κινούνται, σκέφτονται, αισθάνονται, συναισθάνονται, επιθυμούν, έχουν πάθη κι επιθυμίες, ανάλογα με ποιο άκρο των αντιθέτων ακολουθούν και τους οδηγεί ως σκέψη στις επιλογές τους, και έτσι με αυτόν τον τρόπο κυριαρχεί στο σύνολο η διπολική τους φύση των αντιθέτων, της σάρκας και της  διπολικής λογικής της.

Οι άνθρωποι συσσωρεύουν όλες τις πληροφορίες που συλλέγουν από το περιβάλλον γύρω τους και αλληλεπιδρούν μαζί του, μέσα από αυτά που συνέλεξαν και αποδέχτηκαν ως αλήθεια και πραγματικότητα, και αποθηκεύονται στην αποθήκη πληροφοριών τους, το υποσυνείδητο του εγκεφάλου.
Πρόκειται για την αποθήκη πληροφοριών όπου μαζεύει και επεξεργάζεται ο εγκέφαλος όλα τα δεδομένα και αποδέχεται ως αλήθεια η ψέματα, και μέσω αυτού ο άνθρωπος ζει και βλέπει ως πραγματικότητα την ζωή κατά 95% σύμφωνα με την επιστήμη.
Είναι το δικό μας ατομικό  matrix






ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Συνείδηση δεν είναι το υποσυνείδητο, δηλαδή η αποθήκη πληροφοριών του εγκεφάλου.
Συνείδηση είναι ο Νους της ψυχής προέρχεται από έναν ανώτερο εαυτό μας τον μονοπολικό Νου, που δεν ανάγεται στον διπολικό μας κόσμο της σάρκας και της δικής της λογικής.

Όλα τα πάθη επιθυμίες εγωισμοί το καλό-κακό, η δράση και αντίδραση, προέρχονται από την διπολική σκέψη του κατώτερου εαυτού μας, του ανθρώπου της Γης, που η σάρκα του, και η λογική του, είναι όμοια με την διπολική φύση του θνητού σύμπαντος, και ανόμοια με την μονοπολική ουσία του Νου της ψυχής, η οποία δεν έχει σχέση με το δίπολο δράση-αντίδραση, καλό - κακό, αλλά μόνον και αποκλειστικά με το Αγαθό.

Η αγαθή σκέψη, επιφέρεται στον άνθρωπο της Γης μόνον μέσω της ψυχής, μέσω της Αρμονίας των αντιθέτων εδώ σε αυτόν τον διπολικό κόσμο, εξού και η ρήση "εκ της αγαθής πρόθεσης μας" για τα πάντα στην ζωή γύρω μας.

Νιώθουμε την αλήθεια της ψυχής μέσα μας που μας μιλά, το αγαθό μέσα μας, αλλά δεν το αφήνουμε να μας οδηγεί, και αυτό είναι το λάθος μας, διότι γινόμαστε ένα με την θνητή διπολική φύση, και όχι με την ψυχή.

 Όταν εισέρχονται οι φωτεινές θεϊκές ψυχές σε αυτό το διπολικό ενεργειακό σύμπαν, γίνονται ενέργεια μεν, αλλά τέλειες ενέργειες, μονοπολικές, και περιφέρονται στο σύμπαν.

Η θνητή διπολική φύση, αντιγράφει την μονοπολική ζωή του φωτός,  μέσα από τον έρωτα της έλξης, και όχι από την ολότητα του ενός,  γεννά τα δικά της υλικά δημιουργήματα αλλά και τα σάρκινα δημιουργήματα της, όπως τον άνθρωπο της Γης, διότι ο άνθρωπος με σάρκα είναι δημιούργημα της διπολικής φύσης, και όταν η ανθρώπινη θεϊκή ψυχή, ενσαρκώνεται την σάρκα στην Γη, γίνεται ο θνητός άνθρωπος της Γης.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Κάθε ανθρώπινος χαρακτήρας είναι μια θεϊκή ψυχή, που ενσαρκώθηκε και έγινε ανθρώπινη ψυχή, δηλαδή έγινε άνθρωπος της Γης,  και εξελίσσεται πάνω στην Γη αφού κατανοήσει τον διπολικό κόσμο στον οποίο ζει, αλλά και την αληθινή του ουσία, ώστε να ξαναγυρίσει στην θεϊκή μονοπολική υπόσταση του..ειδάλλως κινδυνεύει να μείνει για πάντα ενσαρκώμενη εδώ.

Η συνείδηση δεν είναι ιδιότητα της σάρκας αλλά της ψυχής, και είναι ο έλεγχος από την ψυχή της ορθότητας των πράξεων μας.
Η συνείδηση ως εκ τούτου ειναι ο αλάνθαστος κριτής και ακούραστος "δικαστής" της οντότητας μας, και αντλεί την δύναμη της από την ενέργεια της Θείας πνοής από την οποία αποτελείται και ο Νους της ψυχής μας.

Η συνείδηση λοιπόν, είναι ο Νους που εμπεριέχει μέσα της η ψυχή, ο οποίος Νους της ψυχής, έχει πρωταρχική του ουσία τον ίδιο τον επονομαζόμενο από εμάς ως Θεό.

Απεναντίας όμως, το υποσυνείδητο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ψυχή, αλλά  με την θνητή μας φύση, με τον θνητό μας εγκέφαλο και την λογική του, όπου πρόκειται για μια δυαδική λογική προερχόμενη από την αποθήκη πληροφοριών στον εγκέφαλο μας, που συλλέγει πληροφορίες από τον υλικό διπολικό μας κόσμο και αυτό ζούμε και βλέπουμε μέσα από τα μάτια και την λογική της σάρκας,  ως πραγματικότητα πάνω στην Γη...

Άλλο το υποσυνείδητο που δηλώνει τον διπολικό μας κόσμο και την θνητή φύση, και άλλο η συνείδηση που δηλώνει την μονοπολική μας θεϊκή υπόσταση την ψυχή, η οποία είναι ουσία προερχόμενη από το ίδιο το Φως τον Θεό..

...............
Έχει υποσυνείδητο η θεϊκή ψυχή; η μνήμη;

Η ανθρώπινη θεϊκή ψυχή πριν ενσαρκωθεί σε σάρκινο σώμα, όταν περιφέρεται στο σύμπαν έχει την δική της μνήμη, διότι δεν ζει στο αληθινό της περιβάλλον, αλλά σε ένα ξένο γι'αυτήν, οπότε δεν έχει υποσυνείδητο για να αφομοιώσει κάτι από τον διπολικό κόσμο, διότι είναι αυτόνομη και από μόνη της έχει μόνον και αποκλειστικά τις τέλειες ενέργειες προερχόμενες εκ του φωτός.


Υποσυνείδητο αποκτά μόνον όταν ενσαρκώνεται η ψυχή, γιατί το υποσυνείδητο είναι ο θνητός ανθρώπινος εγκέφαλος της Γης, που καμιά σχέση δεν έχει με την ψυχή.

Υποσυνείδητο της ανθρώπινης θεϊκής ψυχής λοιπόν και όχι της  ανθρώπινης ψυχής της Γης, αν το θέσουμε έτσι, είναι η μνήμη της ψυχής που κρατά για πάντα μαζί της την αλήθεια της ζωής σε αυτόν τον θνητό κόσμο αποκλειστικά, ώστε να κινείται πάντα με τις τέλειες ενέργειες και ποτέ να μην επηρεάζεται από τις θνητές δυαδικές..άρα μιλάμε για συνειδητή μνήμη της ψυχής.

morfeas sky

Δεν υπάρχουν σχόλια: