Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Η Παναγία η "Γιάτρισσα" στην Χαλκίδα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή Κλήρου και Λαού άρχισαν στην πόλη της Χαλκίδος οι εορταστικές εκδηλώσεις του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με την ονομασία «Δημήτρια», τα οποία εδώ και 24 χρόνια έχουν καταστεί θεσμός για την τοπική Εκκλησία.
Στις εκδηλώσεις αυτές, υπάρχει η παράδοση να μεταφέρεται μία από τις ιστορικές και σεβάσμιες Ιερές Εικόνες της Παναγίας μας, για να.....
συνεορτάσει με τον Άγιο Δημήτριο.
Με προεξάρχοντα, λοιπόν, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, η Χαλκίδα υποδέχθηκε την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 το ιερό Εικόνισμα της Παναγίας της «Γιάτρισσας» από το Λουτράκι της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της «Γιάτρισσας» έφθασε, συνοδευομένη από τον Αρχιμ. Σωφρόνιο Μάγειρα – Αρχιερατικό Επίτροπο Κορίνθου και τον Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Βασιλόπουλο – προϊστάμενο του ομωνύμου της Ι. Εικόνος Ναού στο Λουτράκι, όπου και φυλάσσεται, οι οποίοι εκπροσώπησαν τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, απουσιάζοντα για προσκύνημα στους Αγίους Τόπους.
Στην πλατεία Ηρώων Χαλκίδος, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και μετά την τελεσθείσα Ιερά Δέηση, προσεφώνησε καθηκόντως την Παναγία μας, αναφερθείς στην ονομασία της ως «Γιάτρισσας», ενώ κάλεσε όλους σε ενότητα στην κοινή Πίστη και ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Στη συνέχεια η ιερά πομπή κατευθύνθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, εψάλη η Ιερά Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: