Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Ραχήλ Μακρή: «Θα αρπάζετε τα σπίτια των Ελλήνων πολιτών»



Απόσπασμα της από 22 Ιουλίου 2015, ομιλίας της βουλευτή Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή στην Επεξεργασία και Εξέταση του σχεδίου νόμου «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν.4334/2015»
Ραχήλ Μακρή: Καθώς, λοιπόν, ποτέ προσωπικά δεν ενδιαφέρθηκα, ούτε για τις καρεκλίτσες, ούτε για τα εφήμερα αξιώματα, δεν προδίδω τους πολίτες αυτής της χώρας, για τους τραπεζίτες και οφείλω, ως εκπρόσωπός τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, να τους ενημερώσω ότι, μετά από την ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου, τα σπίτια τους, που απέκτησαν με κόπο και ιδρώτα και δεν θα μπορούν να πληρώσουν τη δόση των δανείων στις τράπεζες, γιατί έχασαν απλά τη δουλειά τους, από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών την πενταετία, θα περνάνε σε ξένα fund ή ελληνικά, των Ελλήνων ολιγαρχών και των πλούσιων ευρωπαίων, για ένα κομμάτι ψωμί.
Οι καταθέσεις, για τις οποίες, τόσο αγωνιούν ορισμένοι, θα γίνουν έρμαια των τραπεζιτών, όπως έγιναν και τα λεφτά της ανακεφαλαιοποίησης, που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι. Οι θυσίες του ελληνικού λαού θα εξανεμίζονται για το τίποτα και συνέχεια θα ζητούνται νέα μέτρα.
Σ’ αυτόν, λοιπόν, το δημοσιονομικό και πολιτικό κατήφορο, αρνούμαι να βάλω την υπογραφή μου, ούτε κρύβομαι πίσω από δικαιολογίες μηδενικής ουσίας, ούτε εξυπηρετώ τοκογλύφους ή οποιαδήποτε άλλα συμφέροντα. Το μόνο που θα εξυπηρετήσω είναι τους Έλληνες πολίτες και το έθνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: