Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

"ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ" Ενα όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Φωτογραφία του Christos Barlas.

Yπό την επίβλεψη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Οταν η ιδιωτική πρωτοβουλία η δύναμη της προσφοράς και η αγάπη για τον τοπο κανει θαύματα.
Με τον νέο Μ.Σ καθε πολίτης της πόλη μας αλλα και καθε υποψήφιος επισκέπτης θα μπορεί να γνωρίζει "real time" την κατάσταση του καιρού στην πόλη μας.

Με την πάροδο του χρονου η βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί θα αποτελέσει βοήθημα για όποιον ενδιαφέρεται,κρατικό η μη οργανισμό,για τον σχεδιασμό εκδηλώσεων αλλα και την πρόβλεψη επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
(Μεγάλη βοήθεια για την Καλοκαιρινή πυρασφάλεια.)
Η σελιδα ειναι www.meteo.gr/stations/loutraki και σε λιγο καιρό θα μπορούμε να εχουμε ασφαλή πρόβλεψη καιρού 3 ημερών.
Ο σταθμός βρίσκεται στον χώρο του 2ου Δημοτικού σχολείου ειναι σύγχρονης τεχνολογίας και ενεργειακά αυτόνομος.
Επισκέφθητε την σελιδα και ενημερωθήτε για την λειτουργία της.
Πολλα μπραβο στον Christos Iliopoulos και Γιάννης Καλαντζής για τον αγώνα που έδωσαν στην πραγμάτωση αυτού του σκοπού.
Τον σεβασμό μας και την αναγνώριση στο πρόσωπο του δασκάλου και Διευθυντή του σχολείου που στήριξε και πίστεψε την προσπάθεια μας.
Ο σταθμός σε συνεργασία με τις κάμερες που εχουν ήδη τοποθετηθεί θα δίνουν μια πλήρη εικόνα της καιρικής κατάστασης της περιοχής μας.
Φωτογραφία του Christos Barlas.

Αγαπητοί φίλοι με τη λήξη σιγά-σιγά της τριήμερης κακοκαιρίας σας δίνω φωτο από την τοποθέτηση του μετεωρολογικού σταθμού του ΕΑΑ που έγινε πριν μια βδομάδα στο Λουτράκι! Ένας μεγάλος στόχος που είχαμε βάλει έγινε πραγματικότητα μετά από 1,5 χρόνο ατελείωτου τρεξίματος.(δικού μου και του Χρήστου αλλά και μερικών ακόμη ατόμων στις υπηρεσίες που απευθυνθήκαμε) και παρά τα αμέτρητα εμπόδια που προέκυψαν τα καταφέραμε! Ευχαριστούμε θερμά το Αστεροσκοπείο και το Δημοτικό Σχολείο για την στήριξή τους. Απο τις πρώτες μετρήσεις φαίνεται ότι αυτή η πόλη -αν θέλει- παίζει μπάλα μόνη της σε κακοκαιρίες βορείου ρεύματος. 35 χιλιοστά βροχο-χιονονερο-υετού το τριήμερο, αρκετά πιο πάνω από τους γειτονικούς σταθμούς. Όσον αφορά τον άνεμο, 67 χλμ/ω πιάσαμε χθες το βράδυ. Λάητ δηλαδή!!! :P :P O άνεμος ήταν ο κύριος λόγος που θέλαμε να μπει αξιόπιστος Davis εδώ και έτσι πείσαμε το ΕΑΑ. ΑΥΤΟ έχουμε να επιδείξουμε κυρίως σαν περιοχή και όχι τις τρομερές βροχές ή τις ακραίες θερμοκρασίες. Y.Γ. Ευχαριστούμε πολύ τον Τάκη και τον Χρήστο Μπάρλα για τη βοήθειά τους στην τοποθέτηση του σταθμού. http://penteli.meteo.gr/stations/loutraki/

Δεν υπάρχουν σχόλια: