Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΥΠΕΓΡΑΦΕΙ ΧΑΡΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ



Χάρτα Στρατηγικής Συνεργασίας Loutraki PLUS







Υπεγράφη η Χάρτα Στρατηγικής Συνεργασίας από τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Γεώργιο Αλκ. ΓΚΙΩΝΗ και εκπροσώπους συλλογικών οργανισμών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Loutraki PLUS.



Στο πλαίσιο του Συνεργατικού Εργαστηρίου NGO PRO "Από τον εθελοντισμό, στην κοινωνική επιχειρηματικότητα", εκπρόσωποι μη κερδοσκοπικών και συλλογικών φορέων διαβουλεύτηκαν με την ομάδα του Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, θέτοντας την βάση για μια θεσμική συνεργασία προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών, σε κοινά οργανωμένα έργα ανάπτυξης.

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Γεώργιου Αλκ. ΓΚΙΩΝΗ
Κυρίες και Κύριοι  
Φίλες και Φίλοι  
Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων σχεδίασε και υλοποιεί το Πρόγραμμα “Loutraki PLUS”, με έμφαση στις ανάγκες των ανθρώπων του τόπου μας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με στρατηγικό βάθος, που περιλαμβάνονει πολλές και ποικίλες δράσεις, μεταξύ των οποίων και το Εργαστήριο NGO PRO, που αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των μη κερδοσκοπικών οργανισμών και των συλλογικών εκφράσεων της κοινωνίας μας. Αντικείμενο του αποψινού μας Εργαστηρίου είναι η κοινωνική επιχειρηματικότητα, που θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος της λύσης για την προκοπή και την κοινωνική συνοχή του τόπου μας.  
Με υπερηφάνεια σας ανακοινώνω, πως το Εργαστήριο NGO PRO έλαβε την επίσημη αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάτι που θεωρώ πως επιβεβαιώνει την συνεχή και στοχευμένη μας προσπάθεια να χτίσουμε γέφυρες ευκαιριών με την Ευρωπαϊκή Ένωση – γέφυρες ευκαιριών για όλους. 
Με την ολοκλήρωσή του, ευελπιστώ πως θα έχετε αποκτήσει μια φρέσκια εικόνα για έναν ανερχόμενο κλάδο της ευρωπαϊκής οικονομίας, γεμάτο ευκαιρίες για επαγγελματική ανάπτυξη και κοινωνική ανταποδοτικότητα.  
Θα ακολουθήσει ο Διαγωνισμός Κοινωνικής Οικονομίας, για την ανάδειξη των καλύτερων επιχειρηματικών ιδεών. Και ο Δήμος μας θα σας υποστηρίξει στην υλοποίησή τους, προσφέροντας την αναγκαία επαγγελματική έδρα εντελώς δωρεάν, μαζί με ένα πλήθος υποστηρικτικών υπηρεσιών και διευκολύνσεων, στον νέο Κέντρο Κοινωνικής Οικονομίας που σήμερα δημιουργούμε στον τόπο μας.  
Εξαρχής, το όραμά μας εμπνεόταν από τη δέσμευση στην κοινωνία και τις ανάγκες των ανθρώπων, που με την κρίση πληθαίνουν καθημερινά. Δεσμευτήκαμε να υπερασπίσουμε την ποιότητα ζωής στον τόπο μας, επενδύοντας στις υποδομές και στην καλύτερη διαχείριση της καθημερινότητας των πολιτών. Η κοινωνική ευαισθησία πρόσωπο με πρόσωπο και η τεχνοκρατική προετοιμασία με επαγγελματισμό είναι τα δύο θεμέλια του προσανατολισμού μας για το άμεσο μέλλον. 
Νιώθω πολύ υπερήφανος που ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων έχει αυτή την αξιόλογη κοινωνία των πολιτών και δεσμεύομαι απέναντί σας πως θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν ώστε η εμπιστοσύνη και οι προσπάθειές σας να δικαιωθούν στον κοινό μας τόπο και να δείτε τα όνειρά σας να γίνονται πράξη.  







Δεν υπάρχουν σχόλια: