Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΠΕΡΑΧΩΡΑ:ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΜΝΗ ΗΡΑΙΟΥ.


λιμνη
Προς
Προέδρο Δημοτικού Συμβουλίου,
Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων.
Κοινοποίηση: Κο Πέρρα Σωτήριο (Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος)




Το Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου δέχτηκε μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, ότι κολύμπησαν και βρέθηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους σε θαλασσινό νερό με λύματα.
Ζητήσαμε λοιπόν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να αποκλεισθεί η περίπτωση παροχέτευσης λυμάτων στην λίμνη. Εν τέλει να μας διαβεβαιώσει ότι δεν ρυπαίνεται η λίμνη.
Η επιστολή στάλθηκε στις 12/12/2016.
Η πρώτη απάντηση από τον Δήμο ήρθε στις 07/02/2017.
Από την περιφέρεια ήρθε στις 09/02/2017.
Στο μεσοδιάστημα στείλαμε στα τοπικά blogs την επιστολή. Όπου αναφερόταν στις παραπάνω μαρτυρίες των κατοίκων. Για την πρόωρη δημοσίευση εξαιτίας της αργοπορίας απαντήσεως από τις δημόσιες υπηρεσίες, κρίνεται από το Δ.Σ του συλλόγου βεβιασμένη.
Η περιφέρεια έλεγξε τις εγκαταστάσεις των καταστημάτων γύρω από την λίμνη και  μας διαβεβαίωσε ότι πληρούν τους κανόνες προστασίας των νερών της λίμνης από διαρροές λυμάτων. Επισυνάπτουμε την επιστολή της περιφέρειας. Η αυτοψία έγινε στις 20/03/2017 και 24/03/2017, η απάντηση ήρθε 28/03/2017 δηλαδή μετά από 50 ημέρες.
Οι δειγματοληψίες νερού επίσης έδειξαν ότι τα νερά είναι  << κατάλληλα >>για κολύμβηση. Είναι δηλαδή σαν τον κορινθιακό που χαρακτηρίζετε από την έκθεση του υπουργείου περιβάλλοντος ως μέτρια.
Ως Σύλλογος ενδιαφερόμαστε για τον περιβάλλον. Θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος της λίμνης. Πιστεύουμε ότι αντικειμενικά δεν υπάρχει από κανέναν αντίρρηση για αυτό. Άλλωστε τα περιβαλλοντικά προβλήματα έχουν ευαισθητοποιήσει όλη την ανθρωπότητα.
Αν λοιπόν όλα πάνε καλά προτείνουμε να φτιαχτεί φάκελος ώστε να αποκτήσει η λίμνη την γαλάζια σημαία.
Για την Διοίκηση
Η Πρόεδρος                                     Ο Γραμματέας
Αργυρώ Κατημερτζή                                      Πλυτάς Χαράλαμπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: