Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Eurovision: Πρωτιά του Πορτογάλου Σαλβαδόρ Σομπράλ, στον οποίο απαγόρευσαν να φορέσει μπλουζάκι «SOS Refugees» (βίντεο)



Ο Σαλβαντόρ Σόμπραλ έχει φορέσει την μπλούζα "S.O.S Refugees" σε αρκετές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια αυτού του διαγωνισμού, αλλά η EBU  απαγόρευσε να την φορέσει σήμερα, ημέρα του μεγάλου τελικού, και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Η EBU ισχυρίζεται ότι ο τραγουδιστής προβάλλει ένα «πολιτικό μήνυμα», το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τους κανόνες του διαγωνισμού, που δεν επιτρέπει πολιτικές τοποθετήσεις.
Η Πορτογαλία, με την ερμηνεία του Salvador Sobral στο τραγούδι «Amar Pelos Dois» (Αγάπη για δύο), μια από τις καλύτερες μπαλάντες του φετινού διαγωνισμού τραγουδισμένη στα πορτογαλικά, κατέκτησε την πρώτη θέση στη φετινή διοργάνωση.
Η ιστορία του 27χρονου Salvador συγκίνησε τον κόσμο στους κόλπους της Eurovision αλλά και όλη την Ευρώπη. Οι φήμες που τον θέλουν να βρίσκεται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση καρδιάς διαψεύδονται από την εκπρόσωπό του, ενώ ο ίδιος παραδέχτηκε πως αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας αλλά προτίμησε να μην αναφερθεί σε αυτό.


Ωστόσο, ο ντόρος που υπήρξε γύρω από το όνομά του είχε αντίκτυπο στον κόσμο της Eurovision, που έστρεψε το ενδιαφέρον του στο τραγούδι που έγραψε η αδελφή του και τελικά το έβαλαν στα καλύτερα της φετινής χρονιάς. Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε ένα από τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη. Αν και ο τραγουδιστής έμεινε ακίνητος στο κέντρο της σκηνής, χωρίς εντυπωσιακά ρούχα, χωρίς φτιαγμένο μαλλί, χωρίς χορευτές γύρω του, η εμφάνισή του ενθουσίασε για την απλότητά της.


GLEB GARANICH
Ήταν ο μόνος ερμηνευτής που ουσιαστικά δεν πάτησε το πόδι του στη σκηνή της Eurovision, αφού τραγούδησε πάνω σε ένα στρογγυλό βάθρο ενώ πίσω του το σκηνικό έδειχνε ένα μαγικό δάσος μεταφέροντας το κοινό σε ένα όμορφο παραμύθι γεμάτο αγάπη. Η Πορτογαλία επέστρεψε στον διαγωνισμό έπειτα από έναν χρόνο αποχής ενώ κέρδισε τη συμμετοχή της στον τελικό έπειτα από νίκη στον πρώτο ημιτελικό.


(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, naftemporii.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: