Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΠΙΣΙΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κοινότητα Πισίων λόγω κατολισθήσεων ... υπομονή θα το φτιάξει και αυτό ο Τατούλης

 
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρώην
δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Κώστας Λογοθέτης στην τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, η τοπική κοινότητα Πισίων, κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης...
"Ένα πολύ σοβαρό θέμα, που δεν ξέρω πόσοι από εδώ μέσα το γνωρίζουν, είναι ότι η τοπική κοινότητα Πισίων, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κατολισθήσεων. Υπήρξε ένα έγγραφο που ο δήμαρχος ζητούσε να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
 Η ένστασή μου, είναι ότι αυτή η περιοχή κηρύχθηκε τώρα και για έξι μήνες, δηλαδή μέχρι το Νοέμβριο του 2017. 
Θεωρώ ότι θα έπρεπε να γίνει το χειμώνα αυτό, γιατί κανένας επισκέπτης δεν θα έρθει από την Αθήνα.", ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο πρώην δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Κώστας Λογοθέτης.

Δείτε την προπέρσινη αυτοψία της Περιφέρειας Πελοποννήσου 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα  επίσκεψη- αυτοψία στο επαρχιακό δίκτυο Αλεποχωρίου Σχοίνου από Κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου για την επίσπευση της μελέτης.
Ο κ.Τατούλης επισκέφθηκε τα σημεία του δρόμου Σχίνος-Αλεποχώρι που έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές από τις κατολισθήσεις αλλά και την διάβρωση του Κορινθιακού.
Παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πισίων κος Ιωάννης Γκίκας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος
Ο περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον σύλλογο επαγγελματιών της περιοχής του Σχίνου και δεσμεύτηκε ότι θα πάρει το προσωπικό ρίσκο να μην κλείσει τον δρόμο, κάτι που θα
ήταν απόλυτα καταστροφικό για την περιοχή,διότι θα την έβαζε σε καραντίνα.
Η διαβεβαίωση αυτή του κ. Τατούλη χαιρετίστηκε από τους κατοίκους που αγωνιούν να μην αποκλειστεί ολοσχερώς η περιοχή.
Μιλώντας με αρκετούς πολίτες που συνάντησε στον δρόμο ο κ.Τατούλης, δεσμεύθηκε ότι από την στιγμή που είδε ο ίδιος το πρόβλημα έγινε κομμάτι του και πλέον είναι και προσωπική του ευθύνη να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατόν.
Χαρακτήρισε μάλιστα τον δρόμο Σχίνος-Αλεποχώρι «ζωτικής σημασίας» για την περιφέρεια
Πελοποννήσου. Όπως είπε ξεκάθαρα στους πολίτες αυτό που μπορεί άμεσα να κάνει η περιφέρεια Πελοποννήσου και θα το κάνει είναι να προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης για την ανακατασκευή των επικίνδυνων σημείων του δρόμου Σχίνος-Αλεποχώρι.
O δρόμος, από τη μία μεριά κοντεύει να «χαθεί» εξαιτίας των κατολισθήσεων και από την άλλη, από τις καθιζήσεις που έχει υποστεί λόγω του θαλασσινού νερού, που φτάνει μέχρι την άκρη του και μας δουλεύουνε... ψιλό γαζί....

Δεν υπάρχουν σχόλια: