Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Loutraki Thermal Spa





    
… κι ενώ περιδιάβαινε η θεά Άρτεμις τους τόπους στην αρχαία Ελλάδα, σταμάτησε την περιήγησή της στην αρχαία κώμη των Θερμών.

Μαγεύτηκε από το φυσικό τοπίο, το φως, τον ήλιο που έλουζε τον τόπο αυτό. Στάθηκε και θαύμαζε τα ιαματικά νερά που έτρεχαν από τις πηγές τριγύρω της.
Κάλεσε μαζί της και τις νύμφες, τις Ναϊάδες και τις Υδριάδες, για να λούζονται μαζί, να ξεκουράζονται και να απολαμβάνουν το νερό της ζωής.
Διέδωσε το μυστικό της σε όλους τους αρχαίους θεούς του Ολύμπου και η αρχαία κώμη των Θερμών έγινε η αγαπημένη τους πόλη.
Όσο η Θερμία Άρτεμις λουζόταν στα ιαματικά νερά των Θερμών μαζί με τις Νύμφες, κάλεσε και τον αδελφό της Απόλλωνα να επισκεφθεί και να θαυμάσει τον όμορφο τόπο με τα θαυματουργά νερά του. Και ο Απόλλων μαγεύτηκε από το φως που περιέλουζε αυτόν τον τόπο, τα τρεχούμενα ιαματικά νερά του, το απαράμιλλο και γαλήνιο φυσικό τοπίο και αποφάσισε να χτίσει εδώ το θρόνο του για να χαίρεται τη ζωή.


Η φήμη των Θερμών με τα θαυματουργά νερά όμως διαδόθηκε ακόμα περισσότερο και αργότερα στον ίδιο τόπο προσέτρεχαν οι Σπαρτιάτες στρατιώτες για να ξεκουραστούν και να θεραπευτούν ύστερα από τις σκληρές μάχες κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου. Όμως και αργότερα στον ίδιο τόπο, ο Ρωμαίος πολιτικός και στρατιωτικός Λεύκιος Κορνήλιος Σύλλας, βρήκε στα ίδια θαυματουργά νερά, τη θεραπεία στη δερματική ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε.
Ακριβώς εδώ, στην αρχαία κώμη των Θερμών, τη σημερινή όμορφη Λουτρόπολη, το Λουτράκι, μέσα από το μύθο και την ιστορία, η αρχαία εναλλακτική προσέγγιση για θεραπεία, ξεκούραση και αναζωογόνηση, συνεχίζεται…
Το υπερσύγχρονο LOUTRAKI THERMAL SPA, σας καλωσορίζει και σας υποδέχεται, για να φροντίσει αποκλειστικά για εσάς, την προσωπική σωματική σας υγεία, και να σας αποκαλύψει τα υπέροχα μυστικά του, που θα σας χαρίσουν υγεία, ευεξία, αναζωογόνηση, ομορφιά και χαλάρωση με τη ζωογόνο δύναμη του Ιαματικού νερού Λουτρακίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: