Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Η Κέλλυ Αραούζου θα αγωνιστεί στον διάπλου της Διώρυγας της Κορίνθου



Πως είναι να διασχίζεις κολυμπώντας ένα... κατασκευαστικό όνειρο που διήρκεσε περισσότερα από 2.000 χρόνια; Την απάντηση θα την δώσουν όσοι βρεθούν στις 24 Σεπτεμβρίου στην εκκίνηση του διάπλου της Διώρυγας της Κορίνθου.
Η πρώτη που δήλωσε συμμετοχή είναι η κορυφαία Ελληνίδα κολυμβήτρια μεγάλων αποστάσεων, η Κέλλυ Αραούζου. Στον αγώνα «Cross The Euro Canal» θα πάρουν μέρος μέχρι 600 αθλητές και αθλήτριες, διότι οι διοργανωτές θέλουν να ελέγξουν όλες τις παραμέτρους ασφαλείας.

Ο πρώτος που σκέφτηκε, σύμφωνα με καταγεγραμμένες πηγές, τη διάνοιξη του Ισθμού ήταν ο Περίανδρος ο Κορίνθιος (668 - 584 π. Χ.), αλλά ένας χρησμός της Πυθίας δεν τον άφησε. Από τότε πολλοί ήταν αυτοί που επιχείρησαν να ενώσουν τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό, για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα στις 25 Ιουλίου 1893. Η διώρυγα κόβει σε ευθεία γραμμή τον Ισθμό της Κορίνθου σε μήκος 6.433 μέτρα και αυτά τα μέτρα θα κληθούν να κολυμπήσουν όσοι απαντήσουν θετικά στην πρόκληση. «Για εμένα αποτελεί πρόκληση το να κολυμπήσω σε έναν χώρο που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα διεθνή αξιοθέατα της χώρας μου. Ο αθλητισμός είναι παιδεία και πολιτισμός», υπογράμμισε η πρωταθλήτρια μας.
Στη διοργάνωση αναμένεται να πάρουν μέρος πολλοί Έλληνες πρωταθλητές. Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρης Γκομόζιας αρνήθηκε, προς το παρόν, να αποκαλύψει όλα τα ονόματα και αναφέρθηκε στο εγχείρημα: «Πρόκειται για ένα μοναδικό σημείο στον κόσμο. Για αυτή τη χρονιά το όριο των συμμετοχών είναι μέχρι 600 άτομα. Στόχος μας είναι η διοργάνωση να γίνει διεθνής, καθώς θα προβάλει και θα στηρίξει οικονομικά την περιοχή», υπογράμμισε.

Τη διοργάνωση στηρίζουν τόσο η «Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος της Κορίνθου» όσο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση: «Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις αναδεικνύουμε σε διεθνές επίπεδο τη μοναδικότητα της Διώρυγας και προβάλλουμε το φυσικό κάλλος της», δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΕΔΙΚ, Φίλιππος Κάκαρης και ο δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, πρόσθεσε: «Αποτελεί μία μεγάλη στιγμή για την περιοχή μας. Τιμή μας που φιλοξενούμε αυτή τη διοργάνωση».
Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε.ΔΙ.Κ., της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: