Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Πρόβλημα με την υδροδότηση των Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας- Τι απαντά ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Ράτης


Ρεπορτάζ : Αντώνης Δεωνάς

Αποδέκτης πολλών καταγγελιών και παραπόνων από οικιστές των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, έγινε το «www.pitsounicity.gr», για το θέμα της λειψυδρίας που έχει προκύψει στην περιοχή.
Εμείς ως οφείλαμε και όπως υποσχεθήκαμε, κάναμε ρεπορτάζ, ενώ αποταθήκαμε και στον Αντιδήμαρχο Αγίων Θεοδώρων Σπύρο Ράτη, όπου μαζί και με τον Πρόεδρο Δημοτικής Ενότητας Αγίων Θεοδώρων Κωνσταντή Αριστείδη, εξήγησαν λεπτομερώς και με στοιχεία τι ακριβώς συμβαίνει. Ακολούθως ο κος Ράτης έκανε και την παρακάτω δήλωση.

Σπύρος Ράτης : «Το πρόβλημα με το νερό στη περιοχή μας έχει ξεκινήσει την τελευταία πενταετία, λόγω της έντονης λειψυδρίας που υπάρχει στην περιοχή. Προσπαθήσαμε πέρσι με μια μονάδα αφαλάτωσης 700 κυβικών να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους καταναλωτές μας, αλλά δυστυχώς ούτε αυτή η μονάδα έφτασε. Φέτος παρ όλο που έριξε και πολλές βροχές αλλά και πολλά χιόνια στην περιοχή, δεν βοηθήσανε καθόλου τον υδροφόρο ορίζοντα, και αυτά δεν τα λέω μόνο εγώ αλλά τα έχουμε πάρει γραπτώς και από το ΙΓΜΕ - Ινστιτούτο Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών, από την μελέτη που έχει κάνει στην περιοχή και δείχνει σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση στην περιοχή και  αν φέτος οι καιρικές συνθήκες δεν μας βοηθήσουν, του χρόνου θα είναι ακόμα χειρότερα. Εμείς αυτή την στιγμή σαν Δήμος, φέρνουμε άλλη μια μονάδα αφαλάτωσης 200 κυβικών και ενώνουμε και ένα δίκτυο 5 χιλιομέτρων, που θα μας δώσει κι αυτό 200 με 300 κυβικά την ημέρα και μέχρι την Παρασκευή πιστεύω να έχουμε 400 κυβικά επιπλέων. Αυτές είναι οι ενέργειες που έχουμε κάνει, αυτή την δεδομένη στιγμή, γιατί είμαστε μέσα στο καλοκαίρι, μέσα στον Αύγουστο, ενώ δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο και προσπαθούμε με κάποια προγράμματα να δώσουμε νερό σε όλους τους οικισμούς και στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων γιατί το πρόβλημα είναι και στην πόλη πλέον και δεν είναι μόνο στους οικισμούς. Εμείς παρ όλα αυτά, έχουμε μιλήσει με την ΕΥΔΑΠ για το θέμα της υδροδότησης της περιοχής, και έχουμε μια θετική απάντηση από εκεί, βέβαια περιμένουμε τι θα γίνει με το θέμα του αγωγού που θα πάει στην Κινέτα. Παράλληλα για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της λειψυδρίας, το Υπουργείο μας παραχωρεί 150.000 ευρώ και αναμένεται να εκταμιευτούν για να προχωρήσουμε και να βοηθήσουμε την περιοχή. Γι αυτό λοιπόν, πρέπει όλοι να κάνουν υπομονή, να σταματήσουν τις υπερκαταναλώσεις ενώ όπως έχει διαπιστωθεί, έχουμε πολλούς υπερκαταναλωτές και σε ένα σημείο φταίμε ως διοίκηση και εμείς, που τους αφήσαμε να κάνουν υπερκαταναλώσεις και δεν είναι τυχαίο που πριν 15 μέρες έβρεξε και το δίκτυο επανήλθε. Τώρα όσων αφορά για το πότε θα υπάρχει νερό στους οικισμούς, αυτό θα γίνεται με πρόγραμμα και θα διατίθεται το νερό μια με δυο φορές την εβδομάδα.»
Αυτά δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων Σπύρος Ράτης, για το μεγάλο θέμα της λειψυδρίας που έχει προκύψει στην περιοχή.
Εμείς δεν μείναμε εκεί και επικοινωνήσαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου, όπου του ζητήσαμε να μας ενημερώσει για το θέμα του αγωγού της ΕΥΔΑΠ που θα πάει στην Κινέτα και σε τι στάδιο βρίσκεται, γιατί όπως καταλαβαίνετε, η λύση του προβλήματος της υδροδότησης των Αγίων Θεοδώρων, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το συγκεκριμένο έργο. Ο κος Βασιλείου δήλωσε τα εξής : «Η υδροδότηση της Κινέτας έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας με προϋπολογισμό 6.700.000 ευρώ, οι δυο εκκρεμότητες από την πλευρά του Δήμου Μεγάρων που αφορούσαν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της δεξαμενής και τη σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ, έχουν αντιμετωπιστεί, το έργο δρομολογείται και αναμένεται να ξεκινήσει το Φθινόπωρο.»




Δεν υπάρχουν σχόλια: