Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Συνάντηση για το Σχέδιο Διαχείρισης της Πολιτιστικής & Φυσικής Κληρονομιάς της Αρχαίας Κορίνθου





Με πρωτοβουλία της Βουλευτού Ν. Κορινθίας κας Θελερίτη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη

 στο Δήμαρχο Κορινθίων την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 για να ενημερωθεί για το Σχέδιο Διαχείρισης της Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς στον ευρύτερο Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Κορίνθου. 
Στην συνάντηση ακόμα παρευρέθηκαν η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων κα Κασίμη Παναγιώτα , η Υποδιευθύντρια των ανασκαφών Κορίνθου Αμερικανικής Σχολής κα Τζώνου Ιουλία και εκπρόσωπος από το Αρχιτεκτονικό γραφείο Αθηνών Παπαγιάννης Θύμιος & Συνεργάτες ΑΕΜ η κα Νανοπούλου Ήβη. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και συζητήθηκαν οι τρόποι για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν στην διαχείριση των χώρων καταρχήν του άμεσου περιβάλλοντος του κεντρικού Αρχαιολογικού Χώρου Αρχαίας Κορίνθου. 
Ο Δήμος Κορινθίων εξέφρασε την πρόθεση να βοηθήσει στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης του σχεδίου και να συνδράμει με κάθε τρόπο στην εκπόνηση και στην υλοποίηση σχετικών μελετών. 
Είναι θετικό ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται ενιαία ο Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Κορίνθου και σχεδιάζονται οι μελλοντικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν με σκοπό την ανάπτυξη της Αρχαίας Κορίνθου και την αύξηση της επισκεψιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: