Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Καταγγελία: Βόθροι και φυτοφάρμακα μολύνουν τον Κορινθιακό

Καταγγελία: Βόθροι και φυτοφάρμακα μολύνουν τον Κορινθιακό



Decrease Font SizeIncrease Font Size
Πολύ σοβαρές καταγγελίες έκανε στο MoriasNews ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων «ΑΛΚΥΩΝ» κ. Δήμος Αγγελόπουλος, στο περιθώριο της διημερίδας για την προστασία και ανάπτυξη του Κορινθιακού κόλπου που πραγματοποιήθηκε στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.
Οι καταγγελίες έχουν να κάνουν με τους λόγους και τους τρόπους με τους οποίους μολύνεται ο Κορινθιακός. Ο κυριότερος απ΄ αυτούς μπορεί να είναι τα εργοστασιακά απόβλητα που ρίχνονταν επί σειρά ετών και έχουν παραμείνει στο βυθό σε απίστευτες ποσότητες, αλλά δυστυχώς δεν είναι ο μόνος.
Πρόβλημα μόλυνσης του Κορινθιακού παρατηρείται και από δύο άλλες αιτίες, οι οποίες σε άλλες χώρες του κόσμου έχουν ήδη διευθετηθεί εδώ και χρόνια. Η πρώτη αιτία μόλυνσης αφορά τον οικιστικό ιστό που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, αφού αρκετά σπίτια δεν έχουν συνδεθεί ακόμα με το αποχετευτικό δίκτυο και υπάρχουν ακόμα βόθροι! Οι οποίοι μάλιστα είναι απορροφητικοί και μολύνουν συστηματικά το περιβάλλον και δη το θαλάσσιο αφού μιλάμε για κατοικίες δίπλα στον Κορινθιακό.
Η δεύτερη σοβαρή αιτία είναι τα φυτοφάρμακα των καλλιεργούμενων εκτάσεων, τα υπολείμματα των οποίων με τις βροχές του χειμώνα και τη ροή χειμάρρων και ρεμάτων, όπως είναι φυσικό καταλήγουν στη θάλασσα. Πρόκειται για πολύ σοβαρά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και με διάλογο όλων των αρμοδίων φορέων αν θέλουμε να μιλάμε για την ανάγκη ύπαρξης ενός καθαρού περιβάλλοντος και ενός θαλάσσιου οικοσυστήματος.
Γ. Ρουμελιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: