Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων



Στα πλαίσια των ενεργειών του Υπουργείου Εσωτερικών για την ένταξη της ισότητας των φύλων στη γλώσσα των διοικητικών εγγράφων, με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου και Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων κ. Μαρία Πρωτοπαππά, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προσκεκλημένη ήταν η Νομικός Δρ. Ηλέκτρα Κουτσούκου, συνεργάτιδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών "Κοινωνικές Διακρίσεις, Μετανάστευση και Ιδιότητα του Πολίτη" του Τμήματος Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που εδρεύει στην Κόρινθο.
Με εύληπτο τρόπο, μέσω παραδειγμάτων και με ζωηρή συμμετοχή των παρευρισκομένων υπαλλήλων και των δύο φύλων αναδείχθηκε η αποκλειστική χρήση του αρσενικού γένους στη συντριπτική πλειοψηφία των εγγράφων της Δημόσιας Διοίκησης και η διάκριση που κρύβει αυτή η "εξαφάνιση" του θηλυκού γένους μέσω της γλώσσας.
Προτάθηκαν τρόποι απάλειψης του φαινόμενου, βασισμένοι στις οδηγίες του Υπουργείου και δόθηκαν αμοιβαίες δεσμεύσεις προκειμένου να συνεχιστεί η γόνιμη αυτή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: